Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Táskaposta 2013.

2013.01.14

 Heti Táskaposta

Szolnoki Waldorf Iskola, Gimnázium  és  Óvoda        2013. Január. 14.

Kedves Szülők!

A szokásos nyilvános önigazgatási konferencia idejében, 2013.01.24-én, 18 órakor Szülői fórumot tartunk, melynek témái:

-          Tájékoztatás az iskola helyzetéről, (TIGÁZ ügy, gázórakérdés).

-          Hogyan növelhetjük a gyermeklétszámot?

A második témakör is különösen fontos, hiszen az óvodánk jóval több gyermeket tudna befogadni, az új első osztályunk szervezését elkezdtük, és minden osztályban növelhető az osztálylétszám. Nagyon jó ötletek érkeztek Tőletek, melyeket szeretnénk mindenkivel megosztani, közösen megvitatni, várunk minden ötletet, segítséget és munkát, hogy közös intézményünket tovább erősíthessük.

Egy nálunk végzett volt diákunk volt a vendégtanárunk!!!! Demecs Viktor!

         2012. januárjának második hetében tanárként rendkívüli ajándékot kaptam az élettől. Egykori tanítványunk a Szolnoki Waldorf Iskola és Gimnázium legelső-alapító osztályának és az első 12. osztályának végzős diákja Demecs Viktor volt vendégtanárként a hetedik osztályban, amelynek jelenleg én lehetek az osztálytanítója. Viktor a Szegedi Tudományegyetem másodéves matek-fizika szakos hallgatója, emellett együtt trombitálunk mindketten az Alföldi Olajbányász Fúvószenekarban. Mint fizika-matematika tanárnak tanuló egyetemistának felajánlottam, hogy a kötelező gyakorlatát majd iskolánkban is elvégezheti.

                Viktor szívesen élt a lehetőséggel, sőt megbeszéltük, még a kötelező gyakorlatok előtt a vizsgaidőszakában egy hét matematika tanítást szívesen átvállalna az én segítségemmel tapasztalatszerzés céljából. Miután alaposan átbeszéltük a dolgot és kijelöltünk az egyébként is tervezett tananyagként szereplő matematikai témakört, Viktor felkészült és az első héten a hetedik osztályban, egykori iskolájában, régi osztálytanítójának jelenlegi osztályában ő tanította a matematikát. Nagyon jól vezette be az életből vett példákkal, és érthetően szemléletesen magyarázta az algebrának kicsiny területéről vett tananyagot. Nyugodt magabiztossággal, a gyermekekre irányuló nagy és érzékeny figyelemmel, jó érzékkel, türelmesen ismertette meg az arányosság, az arányos osztás és az egyenletmegoldás érdekes titkait a gyerekekkel. A matematikában tehetségesebbeket segítette szárnyalni, a megfontoltabban haladókat segítette az alapos megértésben, a nehézségekkel küzdőket jó humorral, kedvesen lendítette át amikor problémába ütköztek. Gyermekeink itták szinte minden szavát, az érdeklődésnek és a figyelemnek az osztályomban tapasztalt ereje megnövekedett, ahogy „testvérkéjüket”(közös iskola, közös osztálytanító) hallgatták. Jó volt látni, ahogy felnéznek rá és joggal lehettek büszkék egykori iskolatársukra.

               Számomra óriási élmény volt mindezt megtapasztalni. Kívánom minden tanárkollégámnak, és volt tanítványomnak ezt az élményt!

Imrei István a Szolnoki Waldorf Iskola, Gimnázium, Óvoda alapító tanára.

 

Kedves  Szülők!

Ezen az oldalon láthatjátok az új tanév szervezésére összeállított programot. Kérjük, hogy ennek terjesztésében aktívan vegyetek részt, mert a gyermeklétszámunk növelése alapvető érdekünk. Kérjük, hogy tegyétek minél nagyobb körben közzé az internetes levelezésetekben, aki szórólapot tud vinni valahová, segíteni tud fénymásolásban, illetve plakátot tudna kihelyezni forgalmas helyre, szóljon. Elsősorban azt gondoljátok végig, hogy van-e olyan ismerősötök, aki olyan üzletben, vagy bármilyen utcai portállal rendelkező helyen dolgozik, ahol megengednék, hogy kitegyük az A4 méretű, színes plakátunkat.

Milyen jó lenne úgy végig sétálni Szolnokon, hogy lépten-nyomon a szemünkbe ötlene jellegzetes, piros-sárga-zöld hívogatónk!

Óvodától – érettségiig: egy helyen

Miben más a Waldorf iskola?

Ismerkedjünk meg vele!

Minden héten keddtől csütörtökig előzetes egyeztetés után: nyílt tanítási napok. Iskolánkban minden nap 8:00-10.00 óra között úgynevezett főtanításokat lehet megtekinteni. Lehetőség van rövid konzultációkra is. (Időpontot egyeztetni szükséges a 02/203603092-es telefonszámon.)

A Szolnoki Waldorf  Óvoda és Iskolában (Szolnok, Balogh Béla út 14.Tallinn városrész) rendezvénysorozat kezdődik, amelynek során megismerhető lesz az óvoda és az  iskola egyaránt,  és tapasztalt, gyermekszerető  pedagógusaink segítségével kaphatnak választ kérdéseikre az érdeklődők. A találkozók időpontjai:

2013.január 18. 17 óra

2013. február 1. 17 óra

2013. február 15. 17 óra

2013. március 1. 17 óra

2013. március 22. 17 óra

2013. április 22. 17 óra

     Iskolánk az egyetlen olyan alternatívája Szolnokon és környékén a hagyományos poroszos iskolatípusnak, amely kis osztálylétszámokkal, egyénre szabott programokkal, sikeresen készíti fel gyermekeinket a felnőtt életre, és a képességeik szerinti továbbtanulásra.

        Óvodánkban a gyermekek fejlődését az egyénre szabott megsegítéssel tesszük lehetővé. Mindenkihez meg keressük az utat, ahogyan Őt lehet terelgetni. Határok ott vannak, ahol a gyermekeknek életkoruknál fogva szükséges. Eszközeink: a bizalomra épülő kapcsolat, az én üzenetek, a szeretettel teli kérések és az egyértelmű határok adása, ami a egészséges, vidám, gondtalangyermekkort támogatja.

     A művészetekkel a szív lelkesültségét felhasználva fejlesztjük sokoldalúan a személyiséget. A kéz ügyessé tételével az akarat erőit fejlesztjük, ami elengedhetetlen a kitartó munkavégzés kialakításához. A körülöttünk lévő világ bemutatásával pedig a fej, a gondolkodás erőit úgy, hogy az érdeklődés mindvégig megmaradjon.

     Tesszük mindezt családias hangulatban, óvodáskortól szorongásmentes boldog gyermekéveket biztosítva. 15 éves tapasztalattal a hátunk mögött bátran elmondhatjuk: tanulóink, bármilyen iskolatípusban folytatva is tanulmányaikat, jól megállják a helyüket.